Veelvoorkomende ruzies tijdens de bruiloftsplanning

Gaan jullie binnenkort trouwen? Gefeliciteerd!

Er staat jullie een drukke periode te wachten met het plannen van de bruiloft. Tijdens deze periode maken jullie veel beslissingen en het kan zijn dat niet alles even soepel verloopt. Lees hier waarover bruidsparen het meeste hebben geruzied!

Schoonfamilie betrekken bij bruiloftsplanning
Als jullie net verloofd zijn en helemaal op een roze wolk zitten, zeg je misschien net te gemakkelijk ‘ja’ tegen de hulp van schoonfamilie bij het plannen van jullie bruiloft. Ik zeg expres ‘jullie’ bruiloft, want later zal je merken dat hulp van anderen eigenlijk gelijk staat aan bemoeienis van anderen. En dat wil je niet. Zo hebben de meeste bruidsparen als grootste ergernis hun schoonfamilie aangegeven. De schoonmoeder komt opvallend vaak naar voren bij deze ergernis. Zij wil vaak dingen bepalen die niet aan haar zijn om te bepalen of laat wel erg vaak weten dat het ‘niet haar keuze is, maar als jij er blij van wordt’… Dat is natuurlijk niet prettig en dus geven we als tip: maak zelf al je keuzes en doe niet te snel beloftes waar je spijt van krijgt.

Tafelschikking op bruiloften
De tafelschikking van de bruiloft is voor heel veel bruidsparen een moment dat ze liever willen vermijden. Je nodigt immers veel mensen uit en misschien wil niet iedereen naast elkaar zitten. Maar hey, laat de gasten het lekker zelf uitzoeken. Belangrijker is dat je kijkt naar hoe de dinertafels opgesteld staan, zodat iedereen naast iemand kan zitten die ze leuk vinden en er niet een tafel is dat een soort verdomhoekje kan worden. Besteed vervolgens je energie aan leukere zaken!

Prijs van de trouwjurk
Het derde punt waarover veel stelletjes ruzie hebben gehad was de trouwjurk. Met name de prijs van de trouwjurk. Mannen zijn praktisch: je draagt de jurk maar één keer. Vrouwen willen graag iets moois. We snappen beide kanten. Handig is om samen eerst een budget samen te stellen vóór je naar jurken gaat kijken en veel te hebberig wordt. Als je nog geen jurken hebt gezien, ben je stukken redelijker met betrekking tot de prijs. Probeer overigens bij alles al een budget vast te stellen en je hier ook echt aan te houden. Dat voorkomt veel frustraties bij jullie allebei en zo kunnen jullie veel meer genieten van de bruiloftsplanning!

Geschreven door Sanne van Bortel @trouwen.nl